Openslaande deuren voor garages

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun garage naar een kantoor om te bouwen. Dat komt mede doordat thuiswerken steeds populairder wordt, maar er met een gezin in huis geen kamer vrij is die als werkruimte kan worden ingericht. Maar om van de garage een fijne kantoorruimte te maken moet je met een aantal zaken rekening houden. Welke zaken dat zijn vertellen we je in dit artikel.

Openslaande deuren voor garages

De isolatie

Allereerst is de garage vaak niet geïsoleerd. Dus als je van de ruimte een kantoor wilt maken is isolatie van groot belang om er in de winter ook prettig te vertoeven. Isoleer daarom de vloer, het dak en de muren.

Daarnaast is het belangrijk om een garagedeur met een geïsoleerd deurblad te kopen. Op die manier kan er via de opening van de garage geen tocht en kou binnenkomen.

Toegangspunten

Het tweede belangrijke aandachtspunt zijn de toegangspunten tot de garage. Veel garages hebben via de woning een toegangspunt en via de garagedeur. Maar wanneer je een kantoor maakt van je garage, is het prettig als je bezoekers kunt ontvangen zonder dat ze door je woning hoeven te lopen en daarmee bijvoorbeeld andere gezinsleden storen.

Het is goed om te weten dat er openslaande garagedeuren zijn die uitstekend als voordeur kunnen fungeren, bijvoorbeeld openslaande garagedeuren. Openslaande deuren voor garages bestaan uit twee deurbladen die los van elkaar geopend en gesloten worden. Je creëert er dus een tweede voordeur mee. Bovendien zijn openslaande garagedeuren goed geïsoleerd, van stevige sloten voorzien en kun je ze in allerlei patronen bestellen.

Je begrijpt het al, openslaande garagedeuren zijn de ideale deuren om een toegangspunt tot de garage mee te creëren zonder dat je daarvoor het gehele deurblad moet openen. Benader een garagedeur specialist voor advies en een offerte op maat. Dan weet je in ieder geval zeker dat de deur van goede kwaliteit is en juist opgemeten wordt, zodat de deur de ruimte goed afsluit.

Lichtinval en verlichting

Doordat garages over het algemeen aan alle kanten zijn afgedicht en er geen ramen in de muren of in het plafond zitten is de ruimte best donker. Daarom is het van belang dat je voldoende lichtinval creëert. Dat kan bijvoorbeeld door een dakraam te bouwen, maar ook door in je openslaande garagedeuren ramen te laten maken. Op die manier creëer je lichtinval van zowel bovenaf als via de garagedeur.

Naast het daglicht is het van belang dat je voor voldoende verlichting zorgt. Probeer met neutrale en heldere verlichting te werken, dat geeft een rustige sfeer aan je kantoor.

Succes!