nieuwe badkamer kopen

Een waterontharder zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van kalkaanslag. Hierdoor hoef je minder vaak schoon te maken. Vuil kan zich goed hechten aan kalk. Doordat er geen kalkaanslag meer optreedt blijft de ruimte ook schoner. Dit scheelt een hoop tijd met boenen in de badkamer, het toilet en de keuken. Kranen blijven hierdoor mooier en de douchekop gaat veel langer mee. De straal van de douchekop blijft daarnaast ook goed. Doordat er geen kalk meer in het water zit met een ontharder gaan ook je apparaten veel langer mee. Je boiler, wasmachine en vaatwasser hebben minder onderhoud nodig en gaan minder snel kapot. Hierdoor bespaar je op termijn weer op de kosten.

 

Glanzend bestek door een waterontharder

Je kunt flink besparen op vaatwastabletten of wasmiddel met een waterontharder. Je bestek, glazen en servies komen blinkend de vaatwasser uit. Dit komt doordat er geen kalk meer in het water zit. Kalkaanslag zorgt voor een witte waas. Met een ontharder heb je hier geen last meer van. Daarnaast hoef je maar de helft van je zeep, schoonmaakproducten en wasmiddelen te gebruiken wanneer je een ontharder hebt. Hierdoor bespaar je ook weer op de kosten. Kleding, bestek en je beddengoed gaan veel langer mee en blijven ook mooi. Daarnaast is een waterontharder ook goed voor je huid. Het zachte water zorgt ervoor dat een droge huid en eczeem verleden tijd is. Ook je haar breekt minder snel af en gaat glanzen door het zachte water.

 

De smaak van het water veranderd

Een waterontharder verwijderd kalk uit water. Normaal gesproken merk je het niet omdat je eraan gewend bent, maar dagelijks drink je een hoop water met kalk. Dit is niet per se ongezond maar wanneer je water zonder kalk drinkt proef je ineens het verschil. Je water, thee, koffie en limonade smaken ineens veel lekkerder met een ontharder. Daarnaast wordt schoonmaken kinderspel. Je ramen wassen gaat veel makkelijker en je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig. Ook gaan je apparaten veel langer mee en hebben ze minder onderhoud nodig. De aanschaf van een ontharder kan een flinke investering zijn, maar je bespaart op den duur ook een hoop op de kosten doordat je zuiniger bent in je producten. Ook hoef je minder snel nieuwe apparaten aan te schaffen waardoor je ook hier op de kosten bespaart.

 

Een waterontharder laten plaatsen in huis

Het laten plaatsen van een waterontharder kun je vaak aan een monteur overlaten. Het onderhoud wat jaarlijks plaats dient te vinden kun je in principe zelf uitvoeren. Wanneer je op de kleintjes let kun je kiezen voor een tweedehands ontharder of je kiest voor een ontharder van Goedkopewaterontharders. De prijs van de ontharders kunnen erg uiteenlopen. Je betaalt voor de aanschafkosten en de installatiekosten. Daarnaast hangt de rest van het bedrag af van de grootte van het gezin. Je hebt de keuze tussen een elektrische of een mechanische ontharder. Aan de hand van jouw wensen kun je kijken welke je kiest. Wil je graag genieten van zacht water? Dan kies je voor een ontharder.