natuurlijke gezichtsverzorging 6

Ontzettend veel mensen hebben er op een zeker moment in hun leven voor gekozen om een tattoo te laten plaatsen. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee. Er dient echter rekening mee te worden gehouden dat de kans bestaat dat je een tattoo op een zeker ogenblik terug zal willen laten verwijderen. Dit bijvoorbeeld omdat je ze stiekem niet meer mooi vindt of omdat je bijvoorbeeld een tattoo van een ex-vriend of ex-vriendin hebt laten plaatsen. Gelukkig bestaat er zoiets als een tatto removal laser behandeling. Deze behandeling maakt het mogelijk om een tattoo op een efficiënte manier weg te laten halen. Hoe dat nu precies verloopt in de praktijk ontdek je hieronder.

Waarom kiezen voor een tatto removal laser?

Wanneer je een tattoo wenst te laten verwijderen en je daar informatie over opzoekt is de kans zeer groot dat je daarvoor verschillende mogelijkheden zal ontdekken. Je zou er namelijk in eerste instantie voor kunnen kiezen om een operatie te ondergaan. Het voordeel hiervan is dat de tattoo in één keer kan worden verwijderd. Het belangrijkste nadeel waar je zeker rekening mee zal willen houden is dat een operatie ondergaan er uiteindelijk altijd voor zorgt dat je geconfronteerd zal worden met een litteken. Dat is bij tatto removal laser niet het geval.

Met bovenstaande hebben we meteen de belangrijkste reden om te kiezen voor een tatto removal laser voor je opgenoemd. Deze behandelingsmethode zorgt er namelijk voor dat er na afloop van de behandeling geen spoor meer van de tattoo te bekennen zal zijn. Met andere woorden, je hoeft ook de vorming van een litteken allerminst te vrezen. Dit vinden veel mensen uiteraard zeer belangrijk.

Hoe gaat dat precies in z’n werk?

Bij een tatto removal laser behandeling is het zo dat er met behulp van een laser een lichtbundel op je tatoeage zal worden gericht. Voor deze lichtbundel geldt vervolgens dat ze geabsorbeerd zal worden door de inkt die deel uitmaakt van je tattoo. Door deze energie van de laser wordt ervoor gezorgd dat de inkt in allemaal kleine deeltjes uit elkaar zal vallen. Vervolgens zal het door het lichaam worden afgevoerd als zogenaamde afvalstoffen. Na elke behandeling zal je tot de vaststelling komen dat de tattoo stelselmatig lichter en lichter zal worden.

Waarom bestaan er twee verschillende soorten lasers?

Ben je van plan om een tatto removal laser behandeling uit te laten voeren? Dan zal je tot de conclusie komen dat er in de praktijk een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende soorten lasers. Het gaat hierbij concreet om de hieronder terug te vinden lasers:

  1. De nanoseconde laser;
  2. De picolaser;

Vandaag de dag kan er worden vastgesteld dat er bij tatto removal laser behandelingen vooral gebruik wordt gemaakt van de zogenaamde picolaser. Dat er tegenwoordig voornamelijk van dit type laser gebruik wordt gemaakt is het gevolg van het feit dat ze veel efficiënter werkt. De zogenaamde laserpuls waar deze laser over beschikt is zomaar even 100 keer korter in vergelijking met deze van nanoseconde lasers. Dit heeft als gevolg dat de kans op niet alleen verbranding, maar ook op pigmentatie van de huid aanzienlijk afneemt. Bovendien is er hier nog een extra voordeel aan verbonden. Er zijn in de praktijk immers gevoelig minder sessies vereist om de tattoo volledig verwijderd te krijgen. Het spreekt voor zich dat ook dit een interessant voordeel is. Ook permanente make up verwijderen behoort bij de mogelijkheden.