G4S Safety Solutions is het grootste en van oorsprong Deense en Engelse bedrijf op het gebied van veiligheidsoplossingen dat actief is in maar liefst 100 landen, waaronder ook Nederland en België. Dit bedrijf heeft de Nederlandse bedrijven Randon Beveiliging, NL Waardentransport, RICAS, Ridderikhoff en Muntcentrale Holland overgenomen en houdt zich bezig met veiligheidsoplossingen op het gebied van alarmcentrales, cash management, hospitality, luchthaven, mobiele surveillance, objectbeveiliging, ondersteuning van de overheid, politie en justitie, risicomanagement en beveiligingsadvies, brandpreventie en maatschappelijke dienstverlening. Daarnaast heeft het bedrijf ook een webshop met veiligheidsproducten.

Aandacht voor het milieu

Door het feit dat dit beveiligingsbedrijf in iets meer dan een eeuw tijd is uitgegroeid tot een wereldleider met meer dan 600.000 werknemers heeft het ook oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De twee kantoren in Nederland zijn samengegaan tot één kantoor dat milieuvriendelijk is ingericht. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van elektrische auto’s en het rijgedrag van surveillancemedewerkers wordt gecontroleerd en als dit nodig blijkt gecorrigeerd. De ambitie van het bedrijf is om hun carbon footprint ieder jaar te verkleinen.

Aandacht voor de werknemers

Daarnaast wordt er ook voor het welzijn van mensen gezorgd. Er is een ontwikkelingsgerichte cultuur met zeer goede arbeidsomstandigheden. Door het aanbieden van stageplaatsen aan jongeren zorgt deze multinational ook in Nederland voor een vermindering van de jeugdwerkloosheid. In totaal heeft het bedrijf 1500.000 euro aan goede doelen geschonken. De helft van hun werknemers is niet van autochtone afkomst, er wordt aandacht geschonken aan de participatie van vrouwen en oudere sollicitanten maken evenveel kans als jongere.