De naam van de sneakers klinkt misschien wat raar in je oren, maar geloof me ik weet zeker dat je ze kent. Al jaren lang zijn dit soort sneakers super populair. Wat ook niet heel gek is, want elk seizoen worden de dad sneakers weer in een ander jasje gestopt. Ze gaan dus zeker met de trend mee. Maar wat is dit eigenlijk voor soort schoen? En hoe moet ik ze dragen?

Wat zijn Dad sneakers?

De naam van de sneaker is geïnspireerd op, je raad het wel, de schoenen die je vader misschien vroeger wel gedragen heeft. Maar dan zijn ze toch voor mannen denk je? Nee zeker niet! De laatste jaren zijn unisex kleren en schoenen steeds populairder geworden, en deze sneaker heeft zich daar ook helemaal op aangepast. De schoen is grof gebouwd met een opvallend platvorm, vaak ook in vrolijke en felle kleuren. Het is aan het begin even wennen, maar eenmaal ingelopen zitten de sneakers heerlijk! Alsof je ze nooit meer uit zou willen doen.

 

 Hoe draag ik ze?

Doordat de Dad sneakers best wel opvallend zijn is het heel begrijpelijk als je niet zou weten hoe je ze zou moeten combineren. Het leuke aan de tijd van tegenwoordig is dat je zowat overal mee weg zou kunnen komen, maar je wil natuurlijk wel een beetje stijlvol zijn. Als je gaat voor een vrouwelijke look kan je deze sneakers super leuk combineren met een mooie spijkerrok of een simpele jurk. Zorg ervoor dat er niet te veel drukte in je outfit speelt zodat de schoenen heerlijk kunnen opvallen, waar ze echter ook voor bedoelt zijn. Wil je toch liever iets stoers? Met een mooie skinny jeans kom je met elk soort schoenen wel weg. Ook een momjeans of een mooie flared broek staan geweldig bij dit paar. Om de look perfect te maken voor een dag op het werk kan je deze look afmaken met een mooie blouse! Super trendy.

 Inloop tips

Zoals aangegeven is het inlopen van deze schoenen vaak nog wel een dingetje. Wat voor verkooppraatje de locale schoenverkoper jou ook geeft voor van die dure spray’s of crème, trap er niet in. Simpele wollen sokken en een paar pleisters doen de job! Draag aan het begin de schoenen niet langer dan drie uur achter elkaar, of minder lang als je voeten pijn beginnen te doen. Een lange dag voor de boeg? Even een paar oude schoenen uit de kast trekken dus. Als je dit een tijdje vol houd heb je binnen een paar weken jouw schoenen perfect ingelopen zonder blaren!