vog online aanvragen

Een vog online aanvragen kan tegenwoordig allemaal, zonder afspraak te hoeven maken bij de gemeente. Geen vrij vragen en al helemaal niet meer in de rij staan wachten tot je aan de beurt bent. In slechts enkele minuten heb je de aanvraag, wanneer het jou uitkomt geregeld en ingediend. Dan is het een kwestie van afwachten wanneer je de Verklaring Omtrent het Gedrag thuisgestuurd krijgt. Het aanvragen is een stuk eenvoudiger en kost minder tijd online dan via de gemeente.

 

Niet alleen voor een functie

Wanneer men spreekt over een vog online aanvragen denkt men al snel aan een bepaalde baan of functie, maar als je wilt emigreren of een visum aan wilt vragen kan je de verklaring soms ook nodig hebben. Wettelijk gezien zijn er een aantal beroepen waarvoor je de verklaring ook nodig hebt, maar een werkgever kan de verklaring ook vragen als hij dit nodig acht voor de functie die je gaat uitoefenen. Vaak gebeurd het bij functies als je met kwetsbare personen of veel geld omgaat. 

vog online aanvragen

Hoe wordt er gescreend?

Je vraagt je vast af bij een vog online aanvragen of er overal op wordt gescreend, dit is niet het geval. De werkgever geeft aan op welke gebieden er gescreend moet worden, alleen als je een zedendelict hebt gepleegd zal dit altijd naar boven komen. Al is het bijvoorbeeld tien jaar geleden dan komt het aan het daglicht, normaal gesproken wordt er vier jaar teruggekeken. In sommige gevallen kan dit ook langer zijn, vijf jaar of zelfs langer tot tien jaar.