Er is door de jaren heen ontzettend veel gezegd en geschreven over het koken met pannen zonder teflon. Voor het merendeel van de mensen geldt tegenwoordig dat ze de voorkeur geven aan koken met een pan die beschikt over een zogenaamde antiaanbaklaag. Dat hoeft ook niet zozeer te verbazen. In vergelijking met een goede pan die niet over een dergelijke laag beschikt blijkt ze namelijk heel wat gebruiksvriendelijker te zijn. De vraag die zich echter stelt is of dat in de praktijk wel echt altijd het geval is. Het antwoord is “zeker niet”. Door het kopen van een kwalitatieve pan zonder teflon zal je immers tot de conclusie komen dat je minstens even goed kan koken. Bovendien is dit ook nog eens heel wat beter voor je gezondheid. Wil je hier nu graag nog meer over te weten komen? Dan is verder blijven lezen uiteraard de boodschap!

Pannen met teflon kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid

Een zeer belangrijk voordeel waar je bij kwalitatieve pannen zonder teflon op kan rekenen heeft betrekking tot het feit dat ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Wanneer je er in de praktijk voor kiest om een pan te kopen die beschikt over een antiaanbaklaag beschik je niet zelden over het risico dat er sprake is van de stoffen PFAS of PFOA. Door te kiezen voor een pan die niet beschikt over teflon is dat niet het geval. Zo reduceer je het risico om in aanraking te komen met schadelijke of zelfs giftige stoffen uiteraard aanzienlijk. Dit is zeker alvast een belangrijk voordeel.

Pannen zonder teflon hebben een uitstekende levensduur

Er wordt in de praktijk wel eens gezegd dat een pan welke beschikt over een antiaanbaklaag over een veel langere levensduur beschikt in vergelijking met exemplaren die dit niet hebben. We kunnen je nu reeds aangeven dat dit helemaal niet correct is, integendeel. Sterker nog, eigenlijk hebben net pannen zonder teflon veel duurzamere eigenschappen. Dit als gevolg van het feit dat de antiaanbaklaag niet stuk kan gaan waardoor de pan onbruikbaar wordt. Laat je dus in ieder geval niets wijsmaken. Wanneer je graag een pan wenst te kopen die met zekerheid beschikt over een ontzettend lange levensduur is het altijd het interessantst om te kiezen voor een kwalitatief exemplaar waarbij er geen sprake is van teflon.

De bakeigenschappen waar je op kan rekenen zijn doorgaans veel beter

Er wordt wel eens gezegd dat de betere hobbykoks er in de praktijk nagenoeg altijd voor kiezen om gebruik te maken van pannen zonder teflon. Dat is het gevolg van het feit dat deze pannen doorgaans beschikken over heel wat betere bakeigenschappen. Deze betere bakeigenschappen zijn het gevolg van het feit dat je niet alleen het vlees, maar ook de vis dicht kan schroeien. Dit is het gevolg van het feit dat de pan bestand is tegen zeer hoge temperaturen. Voor vis zijn er overigens ook speciale vispannen zonder teflon te koop. Hoe dan ook, is het voor jou tijdens het koken ook van belang om te kunnen rekenen op de meest optimale bakeigenschappen? Dan is dat dus zeker een extra goede reden om bij Puur Mieke te kijken in de richting van een pan zonder teflon.