wasbare luiers kopen

Wanneer je denkt aan een muziekdoosje dan denk je wellicht aan een mooie klassiek houten kistje dat je kunt openen en dat er dan een figuurtje uitklapt en begint te draaien terwijl er een mooi melodietje klinkt. Het klopt dat dit een variant van muziekdoosjes is, maar er zijn ook speciale producten voor baby’s. Die feitelijk niets te maken hebben met de klassieke variant. Deze doosjes zijn dan ook van ander materiaal gemaakt en ze spelen andere liedjes. In onze blog vertellen we welke varianten er zijn, wat het nut van een muziekdoos is en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen.

Hoe ziet een muziekdoosje voor baby’s eruit?

Het eerste grote verschil tussen de conventionele muziekdoos en een muziekdoosje voor baby’s is dat de variant voor kleine kinderen in de regel van pluche of in ieder geval een zacht materiaal is gemaakt. Zoals wol. Vooral gebreide muziekdozen zijn op dit moment erg populair bij zowel baby’s als hun ouders. Het product heeft ook een dubbelfunctie, want het produceert geluid en de baby kan ermee knuffelen. Leuk, toch? Muziekdoosjes voor baby’s zijn in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar. Zo vind je altijd wel een muziekdoos die bij de kinderkamer past en waar je kindje een hoop plezier aan kan beleven.

Welke vormen en kleuren zijn er?

Het materiaal is belangrijk, maar ook de vorm en de kleur. Het is een beetje lastig om te doorgronden van welke vormen en figuurtjes jouw kindje blij wordt, maar je hebt in ieder geval genoeg keuze. Kies voor een ster, een halve maan of in de vorm van een hart. Je hebt ook muziekdozen in de vorm van dinosauriërs en octopussen! Of in de vorm van vogels of andere leuke diertjes. De kleuren lopen enorm uiteen en in de regel zijn het lichte kleuren, zoals roze, lichtblauw, lichtgrijs en lichtgroen. Er zijn ook muziekdozen in iets fellere kleuren verkrijgbaar of juist in pasteltinten die misschien beter passen in het interieur van de kinderkamer.

Welke liedjes speelt een muziekdoosje?

Je hebt ook nog keuze uit welke liedjes een muziekdoosje speelt. In de basis zijn dit bekende en herkenbare liedjes voor baby’s. Van “Slaap kindje, slaap” tot een “Twinkle Twinkle Little Star”. Om deze liedjes te laten klinken moet er aan het trekkoord van de muziekdoos getrokken worden. Zo simpel is het. Uiteraard is dit van goed en stevig materiaal gemaakt zodat het niet kan afbreken en voor gevaar voor de baby kan zorgen.

Wat is het nut van een muziekdoos voor baby’s?

Een muziekdoosje is leuk en het stimuleert de zintuigen van het kindje. Horen is een belangrijk zintuig en door het spelen van een liedje kunnen ze hieraan wennen. Daarnaast zorgt een muziekdoos er ook voor dat een baby zich concentreert terwijl het ook rustgevend kan werken. Daarom worden vaak muziekmobielen en muziekdoosjes boven, in of bij een box of ledikant geplaatst, want het rustgevende geluid zorgt ervoor dat het kindje heerlijk in slaap komt.