Toen Giuseppe Marenzi vlak na de Tweede Wereldoorlog begon met het ontwikkelen van regenjassen, werd hij geïnspireerd door zijn omgeving. Hij stelde zichzelf als doel om de beste regenjas te maken. De jas moest bestand zijn tegen de kille en natte winters die hij rondom het Lago Maggiore meemaakte. Marenzi was een innovatief man en hij wist aan de zeldzame stof castorolie te komen. Hierdoor was hij in staat om, voor die tijd, erg goede regenjassen te maken. De basis voor Herno was gelegd en daar plukken we nu nog steeds de vruchten van.

Blijven streven naar het beste

Na het succes van de regenjassen, bleef Herno zich doorontwikkelen. Er kwamen ook jassen van andere stoffen op de markt. Wel maakte het merk alleen gebruik van de meest hoogwaardige stoffen. Dat is in al die tijd nooit veranderd. Ook tegenwoordig is alleen het beste goed genoeg voor een Herno jas heren. Zo gebruikt Herno tegenwoordig Gore-Tex Infinium voor extreem goed waterdichte jassen. En daar zal de ontwikkeling zeker niet stoppen. Het bedrijf is nog steeds in handen van een Marenzi en de drang om alleen de beste producten op de markt te brengen is nog steeds sterk aanwezig.

Profiteer van jarenlange ervaring

De jassen van Herno staan dus al sinds de oprichting van het merk erg goed bekend. Tegenwoordig kun je profiteren van de jarenlange ervaring en enorme ontwikkeling die Herno doorgemaakt heeft. Het bedrijf innoveert nog steeds. Dat doen ze op het gebied van productontwerp, maar ook op het gebied van duurzaamheid en welzijn. Als je een Herno jas heren koopt, weet je dus zeker dat je de beste Italiaanse kwaliteit krijgt. En dat zul je zeker merken. Met een Herno jas durf jij straks elke regenbui te trotseren. Niks kan jou meer binnenhouden!