Lange snowboards of kleine snowboards voor je kind

Wanneer je heerlijk op een wintersportvakantie wil gaan met je gezin, dan is het wel een goed idee om van tevoren ervoor te zorgen dat iedereen voorzien is van snowboards. Voor kinderen is het soms wel lastig om te bepalen welke lengte van de snowboards passend zijn. In deze blog kom je meer te weten over het bepalen van de lengte voor de snowboards, wanneer je een kleinere snowboard maat voor je kind kan kiezen en wanneer je een grote snowboard maat voor je kind kan kiezen. Allereerst zul je de lengte voor het snowboard moeten bepalen. Dit zou je kunnen doen aan de hand van de lengte van het kind en het gewicht. Wanneer je deze gegevens bij de hand hebt, dan kun je in een overzichtelijk tabel zien welk maat het beste bij je kind past.

Een kleinere maat kiezen

Er zijn een aantal gevallen waarbij je het beste een kleinere maat kan kiezen voor je kind. Sommige kinderen zijn wat kleiner dan andere kinderen. Je kunt ervoor kiezen om je kind een kleiner snowboard te geven. De reden hiervoor zou kunnen zijn dat jouw kind pas is begonnen met snowboarden. Je kind is dan nog een beginner. Aan de hand van een kleiner snowboard is het mogelijk om een betere controle te hebben. Ook zou je een kleiner snowboard kunnen aanschaffen voor je kind, als het kind wat voorzichter afdaalt. Kleinere snowboards zijn ook handig wanneer het kind wat lichter is. Ook hier kan het kind het snowboard beter onder controle houden. Bij het kopen van snowboard schoenen is het ook belangrijk om rekening te houden met de vaardigheid en de toekomstige groei van je kind. Is je kind nog een beginner, dan is het juist helemaal niet erg dat de schoenen wat aan de losse kant zijn.

Een grotere maat kiezen

Er zijn een aantal gevallen waarbij je het beste een grotere maat kan kiezen voor je kind. Een van de redenen, die vaak terugkomt, is dat je een groter snowboard kan kiezen voor je kind, als het kind graag van de piste erg snel afdaalt of wanneer hij of zij graag van de piste ruw afdaalt. Verder kun je een grotere maat kiezen wanneer het kind wat meer weegt dan het gemiddelde voor zijn of haar lengte. Bezoek vooral ook een paar aanbieders in wintersport spullen om inzicht te krijgen in wat er op de markt is voordat je over gaat tot aanschaf.