wasbare luiers kopen

Wasbare luiers zijn hip! Ze zijn beter voor het milieu, besparen je een hoop geld en ze zijn fijn voor de billetjes van je kleintje. Denk je erover om wasbare luiers kopen? Lees in dit blog meer over de voordelen van een wasbare luier.

1. Milieu vriendelijk

Een belangrijke reden waarom wasbare luiers zijn ontwikkeld is omdat ze een stuk beter zijn voor het milieu. Waar wegwerpluiers zorgen voor 1 ton afval per kind, zorgen wasbare luiers nauwelijks voor afval. Daarnaast wordt er tijdens de productie van wegwerpluiers enorm veel plastic en ruwe olie gebruikt. Als je wasbare luiers koopt draag je hier niet aan bij.

wasbare luiers kopen

2. Fijn voor de billetjes van je kleintje

Luieruitslag komt aardig vaak voor bij kinderen die wegwerpluiers dragen. Dit komt veel minder voor bij kleintjes die een wasbare luier om hun billetjes hebben. Het plastic dat in de wegwerpluiers zit kan een negatief effect hebben op het huidje van je kind. Wasbare luiers worden van veel aangenamere stofjes gemaakt zoals katoen, hennep of bamboe. Dit voelt een stuk fijner voor je kleintje en maakt de kans op uitslag enorm klein.

3. Je baby is eerder zindelijk

Je baby zal met een wasbare luier sneller natte billen krijgen en zo heeft je kleintje al snel door wat er gebeurt wanneer hij plast. Door dit bewustzijn is de kans groot dat je kleintje eerder zindelijk wordt. Dit is niet alleen fijn voor je kind, dit scheelt ook jou als ouder een hoop werk. Op deze manier kan je de tijd terug winnen die je besteed aan het schoonmaken van de luiers.

4. Je kan een hoop geld besparen

Een andere fijne bijkomstigheid is dat je een hoop geld bespaard op de lange termijn. Als je de wasbare luiers zo goedkoop mogelijk aanschaft kan je tot wel 1450 euro besparen. Dat is geld wat je weer kan uitgeven aan andere belangrijke dingen. Je bespaart dus niet alleen op het milieu, je bespaart ook op je eigen portemonnee.