Dat klinkt nogal heftig, een corrigerend badpak met beugel. Net of zit je in de kledingkast van een oud omaatje te graaien. Alleen klinkt dat ‘corrigerende’ misschien heftig, maar het is eigenlijk niet te zien. Je figuur wordt op zo’n manier gecorrigeerd dat niemand in de gaten heeft dat je met je badpak jezelf een beetje gerestyled hebt. Als je dan ook nog eentje kiest met een mooi design, heeft niemand door dat je in een corrigerend badpak rondloopt. Met beugels nog wel, want je wilt je boezem wel goed ondersteunend hebben en op de juiste plek houden. Sexy mag.

Wat doet een corrigerend badpak met beugel?

Heel eenvoudig: het corrigeert zaken die jij als onvolkomen aan je lichaam ziet. Denk aan iets te brede heupen of de welving van je buik. Corrigerende badpakken zijn net zo modieus als gewone badpakken. Alleen leiden ze de aandacht weg van zaken waar je niet meteen mee te koop wilt lopen. De voordelen gaan twee kanten op: jij voelt je zelfverzekerder en de ander merkt kleine onvolkomenheden van je lichaam niet meer op. 

Hoe doet een corrigerend badpak met beugel haar goede werk?

Gewoon, door hun ontwerp. Ze worden zo gemaakt dat ze sommige delen van je lichaam verhullen. Of ze belichten bepaalde delen juist. Dat kan door gebruik te maken van dessins en kleurgebruik op strategische plekjes van het badpak. Heb je bijvoorbeeld een mooi decolleté? Dan kun je door een dessin op die plek dat benadrukken en zo de aandacht afleiden van iets te korte benen. Heb je een royale taille? Met een verticale print op je badpak wordt dat veel minder zichtbaar. 

De buste

Een corrigerend badpak met beugel zorgt ervoor dat je veel kunt doen met je buste. Als de beugels een push up effect bewerkstelligen, lijken je borsten voller in het badpak. Vooral mooi als je van nature kleinere borsten hebt. Te grote borsten kun je zelfs minder aanwezig laten zijn. Je benut dan een badpak met een minimizer-effect. Zo’n badpak verdeelt je borsten over een groter oppervlak van je lichaam zodat ze afzwakken. Behalve beugels heeft een corrigerend badpak soms ook een elastische band onder de buste. Ook dat geeft steun aan je boezem en helpt je figuur mooi te maken.

Tweezijdige correctie

De correctie gaat eigenlijk twee kanten op. Je sterke lichaamspunten worden benadrukt door er de aandacht op te vestigen. En de wat mindere kanten worden gecamoufleerd door gebruik te maken van beugels, elastische banden, prints, plooien en naden. Zo kan een opvallende naad het oog van de ander naar je fraaie taille leiden. Een corrigerend badpak met beugel heeft veel in huis om je lichaam mooier uit te doen komen. Ook de stof is van belang. Want corrigerende badmode bestaan vaak uit meerdere lagen stof. Een van die lagen houdt het lichaam in het juiste figuur. Zo oefent deze laag druk uit op een klein buikje waardoor die afgeplat wordt. En behalve dat je lichaam zo een stukje mooier gaat lijken, zijn badpakken met beugels ook nog eens goed ondersteunend. Handig als je cup D hebt of hoger in het alfabet terechtkomt met je buste.