bloemkoolsoep recepten

Het hoofdbestanddeel van bloemkool soep laat zich niet moeilijk raden: bloemkool. Maar wist je dat deze soep zich bij uitstek leent voor veel variatie? Dit is dan ook direct een van de redenen, waarom bloemkoolsoep zo lekker is. Je kunt het geheel aanpassen naar je eigen smaak! Bloemkool heeft bovendien een zachte, milde smaak. Niet zo heel specifieke of uitgesproken, waardoor het juist bij veel mensen al snel in de smaak valt. Sommige mensen zouden de smaak omschrijven als bitter, maar doordat de bloemkool in water bereid wordt, verdwijnt de bittere smaak.

bloemkoolsoep recepten

Bloemkoolsoep recepten


Zoals gezegd, is er veel variatie mogelijk en op het internet vind je dan ook tal van verschillende bloemkoolsoep recepten. De meeste zijn gemaakt met room en hebben ingrediënten zoals peper en een snufje nootmuskaat als basis, naast uiteraard de bloemkool. Naar eigen wens kan er kerrie aan toegevoegd worden, gorgonzola, kokos of juist een paar spekjes voor wat extra smaak en bite. Om het af te maken, kun je het eenvoudig garneren met wat bieslook of een lente uitjes en bij het zien en ruiken van de soep alleen al loopt het water je in de mond.

Voordelen van bloemkoolsoep


Naast dat het gewoon super lekker is, is bloemkoolsoep ook nog eens heel gezond, caloriearm en laag in koolhydraten. Het is dus zeer geschikt als maaltijd voor mensen die op hun gewicht willen letten of mensen met bijvoorbeeld diabetes. Bloemkool is bovendien rijk aan vezels, dus ook voor de spijsvertering is het een goede soep om regelmatig te eten. De hoeveelheid vitamine c die in bloemkool zit helpt je immuunsysteem daarbij op peil te houden. Iets dat zeker in de maanden met de ‘r’ in de naam nooit weg is. Al met al zijn er genoeg redenen om deze lekkere soep binnenkort eens op tafel te zetten.