natuurlijke gezichtsverzorging 6

Iedereen moet er nou eenmaal wel eens heen: de lokale apotheek. De ene persoon is er wat vaker te vinden dan de andere persoon, maar er is genoeg te ontdekken in de lokale apotheek. Van een receptje voor eczeem creme tot een simpele paracetamol of een receptje tegen die vervelende keelontsteking. De apothekers zorgen voor alles wat je nodig hebt en iedere dag weer. Het is dan ook hard werken in de apotheek, want het is essentieel dat patiënten goed begrijpen hoe ze het medicijn in moeten nemen en dit kan nog weleens lastig zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om uitleg te krijgen over de medicijnen die je ontvangt.

De apotheek van vroeger

Apotheken bevinden zich vaak dichtbij een huisartsenpraktijk, ziekenhuis of huisartsenpost. Op deze manier is het simpel om wanneer je een eczeem creme of een pilletje tegen de hooikoorts voorgeschreven hebt gekregen deze direct op te halen bij de apotheker. Maar wat gebeurt er nou op de achtergrond in een apotheek. Veel processen lijken nog steeds op de processen van vroeger. Zo worden er onder andere pillen gesorteerd, er worden zalfjes gemaakt met de hand en medicijnen die binnenkomen vanuit fabrieken worden georganiseerd. Hiervoor zijn er vele kasten in de apotheek te vinden waar alle medicijnen zijn gesorteerd, wel zo handig.

Een receptje hier en een receptje daar

De receptjes die worden voorgeschreven door huisartsen zijn vaak bekend bij de apotheker en het is dan ook simpel om uit te leggen hoe deze receptjes werken. Bij een ontsteking van de keel bijvoorbeeld kan antibiotica worden gegeven. Voor mensen die onbekend zijn met medicijnen en hun werking kan het soms lastig zijn om te begrijpen hoe ze gebruikt moeten worden. Gelukkig staat er ook vaak op de verpakking hoe de medicijnen ingenomen moeten worden. Aan het einde van de dag is het natuurlijk wel ontzettend leuk om te werken in een apotheek en om zoveel mensen te helpen. Apothekers gaan dan ook aan het einde van de dag vaak tevreden naar huis.