Misschien sta je er niet zo bij stil maar een opblaasbaar supboard heeft ook onderhoud nodig voor je hem bijvoorbeeld opbergt. Het is belangrijk om dit te doen, net zoals bij elk ander product, zodat je lang kan genieten van je aankoop. Daarnaast kan het ook problemen onderweg voorkomen, want hoe vervelend is het als je onderweg ineens een lek supboard hebt? Neem sowieso altijd een reparatiesetje mee voor nooit, maar kom door onderstaande tips niet voor verrassingen te staan als je op pad wil gaat of op pad bent. 

Berg een opblaasbaar supboard altijd ontlucht en droog op 

Het opblazen van je supboard kost tijd en moeite, dus hoe handig is het om lucht erin te laten zitten voor als je hem de volgende keer wil gebruiken? Heel handig, maar ontzettend slecht voor je product. Als je hem één of twee dagen niet gebruikt, heeft dat niet veel invloed mits je hem helemaal opgeblazen laat. Maar berg je hem voor langer op, dan is het verstandig om hem goed leeg te laten lopen. Door warmte en kou zet de lucht in je opblaasbaar supboard uit en krimpt weer. Deze wisselwerking en de druk die op je board komen te staan kunnen de kwaliteit verslechteren. In het ergste geval kan hij zelfs ontploffen als de lucht door warmte te veel uitzet.

De andere kant is dat je hem niet alleen ontlucht maar ook droog moet opbergen. Neem je opblaasbare supboard af met een vochtige, niet natte doek zodat al het vuil eraf is. Wrijf hem daarna droog met een schone niet vochtige doek en laat hem aan de lucht drogen op een schaduwrijke plek met het ventiel open. Leg je supboard nooit direct in de hete zon, het materiaal kan dan zijn kwaliteit verliezen door uitdroging. 

Als je je opblaasbaar supboard een paar dagen later weer pakt is deze methode voldoende. Leg je hem voor langere tijd weg, zorg dan voor een goede ontluchting door hem op te rollen naar het ventiel toe. Laat hem met het ventiel open vervolgens nog een dag drogen zodat ook het condens aan de binnenzijde gedroogd is. Druk als hij droog is het ventiel erop en berg hem, eventueel in een reistas, op zodat je hem de volgende keer kan pakken en je niet hoeft af te vragen of hij nog bruikbaar is. 

Schaf een reistas aan om je opblaasbare supboard veilig op te ruimen

Natuurlijk kun je je opblaasbaar supboard op allerlei manieren opruimen, maar de beste manier is in een reistas. Zo kun je deze tas gebruiken voor het opbergen, maar is hij ook compact om mee te nemen op reis. Twee vliegen in één klap zou je zeggen. De reden voor de reistas is dat hij veilig opgeslagen ligt en er nooit scherpe materialen schade aan kunnen richten. Als je het supboard los opruimt en er valt per ongeluk iets op of je schaaft erlangs met iets scherps, dan moet je waarschijnlijk afscheid van hem nemen en kun je even niet watersporten, en dat is zonde.