Het is een beetje het ondergeschoven kindje in de tegenwoordige interieurtrends, maar deze stijl mag zeker niet vergeten worden. Ondanks de tegenwoordige vraag naar een luxe, moderne of strakke sfeer, zijn er ook nog veel mensen die toch voor de landelijke sferen in huis kiezen. Hierbij wordt er veel gebruik gemaakt van ruwe materialen, zoals grof gebreide dekens, stenen vloeren, muren vaak geschilderd met behulp van betonlook verf of met kalkverf. In sommige gevallen wordt deze landelijke sfeer dan ook gezien als minimalistisch, maar dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn net als bij andere woonstijlen, ontzettend veel manieren om deze toe te passen in de eigen woning.

Landelijk in jouw huis?

De meubels in een huis met landelijke stijl, zijn vaak van hout. Een mooie grote houten eettafel met een grove houtnerf erin. Stoelen die in dezelfde kleur aardetint zijn als de muren, mogen ook eigenlijk niet ontbreken. Veel mensen met een landelijke voorkeur, kiezen voor ton-sur-ton en willen eigenlijk alles in dezelfde kleur. Dit geeft rust in combinatie met de natuurlijke materialen. Je kunt gemakkelijk met beton cire kleuren een hele andere sfeer creëren, wanneer jij toch besluit dat je ergens anders aan toe bent. Ook kun je bijvoorbeeld jouw standaard tussendeuren in huis vervangen door een aantal vintage houten staldeuren die je als schuifdeuren ophangt. Dit geeft een op en top landelijk gevoel en maakt een statement in huis.

Waar vindt je deze stijl?

De landelijke stijl zie je voornamelijk veel terug in huizen die zelf ook landelijk gelegen zijn. Deze huizen hebben vaak meer ruimte voor de soms wat lompe meubels en kunnen vaak de donkere kleuren goed hebben. Je kunt eindeloos combineren in het interieur van je woning. Je kunt het volledig landelijk doen, of toch kiezen voor een paar leuke landelijke accessoires die je huis net iets warmer of stoerder maken. Het hangt er natuurlijk ook van af hoe de rest van je huis gestyled is.