Ventileren is één van de belangrijkste dingen als het gaat om wonen in een gezond en leefbaar huis. Het zorgt ervoor dat het niet muf ruikt, er frisse lucht binnenkomt en dat nare geuren niet kunnen blijven hangen. Helaas ventileert niet iedereen genoeg of doet dit automatisch. Daarom vind je hieronder een aantal tips om je huis zo goed mogelijk te ventileren!

Rooster open

Is het koud buiten en wil je daarom liever je raam helemaal dichthouden? Doe dan wel het ventilatierooster open! Hierdoor komt er alsnog verse lucht naar binnen, waardoor er alsnog geventileerd wordt. Weliswaar minder dan bij een open raam, maar het zal er in ieder geval voor zorgen dat je minder snel last zult hebben van hoofdpijn of een duf gevoel. Slaap jij ’s nachts met je raam dicht? Maak er dan een gewoonte van om het raam in de ochtend gelijk open te zetten. Hierdoor gaat de muffe geur sneller weg.

Spirobuis plaatsen

Als je het echt goed wilt doen, doe je er goed aan om een spirobuis te plaatsen. Dit is een buis waardoor de luchttoe- en afvoer goed geregeld kan worden. Vooral in de badkamer en keuken is zo’n buis erg belangrijk, want hier is ventilatie het cruciaalst. Als er namelijk tijdens het koken niet goed geventileerd wordt, kan de geur van eten een hele lange tijd blijven hangen. Maar ook stof wat vrijkomt door gas blijft lang in de lucht. In de badkamer is ventilatie ook van belang, aangezien het vocht zich kan gaan omzetten in schimmel. Dit wil je natuurlijk voorkomen!

Bron: www.ventilatieshop.com